CURS 2013-2014

Enguany, el grup del blog és 2n Bat E (els que el curs passat eren 1r Bat E).
Ara (curs 2012-2013) els alumnes són de 1r bat E (batxillerat de les arts escèniques i batxillerat de les arts plàstiques), de la matèria comuna.
Curs 2011-2012: Ja és el tercer any consecutiu que treballem en aquest blog. Els alumnes, també de la matèria de modalitat de Literatura catalana, són del batxillerat de les arts escèniques (1r BAT E).

El bloc continua aquest curs!!

Els alumnes de Literatura Catalana (optativa de modalitat, 2n Bat) del curs 2010-2011 agafen el relleu dels seus companys, que van iniciar aquest bloc amb moltes ganes i il·lusió. Des d'aquí, una abraçada molt forta per a tots i el desig que tingueu molta sort en les vostres noves activitats fora de l'institut (estudis, treball, amor...). Ja sabeu que podeu seguir col·laborant i aportant-hi les vostres dèries literàries. Fina.


Quadre pintat per Gabriel Ferrater al Mas Picarany
Benvinguts al bloc de Literatura catalana creat per alumnes de 2n de batxillerat de l'IES Gabriel Ferrater de Reus (curs 2009-2010). Hi trobareu informació sobre els autors treballats a classe però, sobretot, poemes, frases, textos que ens agraden, fotos d'activitats realitzades (ruta literària, visites culturals, alguna celebració ben dolça...); en definitiva, una bona mostra de tot allò que la literatura ens aporta!

No et facis posar cendra:

En aquest enllaç trobareu abundant, i molt interessant, informació sobre el concepte de religió que tenia Joan Maragall:

http://www.vilaweb.cat/noticia/preview/3787395



Montserrat Roig

Aquí hi ha força dades sobre la novel·la Ramona, adéu i la seva autora:

divendres, 24 de desembre del 2010

Esmorzar de Nadal (desembre 2010)


L'últim dia del trimestre vam canviar la classe de literatura per una agradable conversa al voltant d'un esmorzaret. Bones festes!

dilluns, 20 de desembre del 2010

En l'amor no hi ha violència, ni sang vessada, ni mor la gent que estimes, ni et desapareixen els amics; però també hi ha fam, també sents l'estómac buit, la intranquil·litat, la incertesa, l'angoixa de no saber si ets víctima o botxí.
- És veritat, sempre hi ha una víctima i un botxí. És contra tota lògica.
-De vegades estimes la gent més absurda, més contrària. Veus, l'experiència està renyida amb la revolució i això també passa amb l'amor.
Per això s'ha fixat en mi, perquè és absurd, il·lògic. El mormol dels versos d'en Salvat-Papasseit es confonia amb la fressa de les acàcies i les mimoses.


Ja que estavem parlant d'això precisament avui a classe, he escollit aquest fragment: un diàleg entre l'Ignasi i la Mundeta Ventura. Crec que Montserrat Roig aconsegueix una visió molt ben encertada d'això que en diuen estar enamorat. Penso també que aquest diàleg reprodueix l'amor que, cadascuna a la seva manera, pateixen les tres Mundetes.

Blanca Gispert.

diumenge, 19 de desembre del 2010


El cor li bategava furiosament mentre acariciava amb la punta dels dits la seva pell, a frec, només per sentir en l'epidermis el tremolor del contacte.


Aquest és un dels molts fragments on l'autora ens mostra la seva gran capacitat per descriure sensacions i emocions utilitzant un vocabulari molt precís i ben triat.



------------------------------------------------------------
Marta Masip 2n Bat C