CURS 2013-2014

Enguany, el grup del blog és 2n Bat E (els que el curs passat eren 1r Bat E).
Ara (curs 2012-2013) els alumnes són de 1r bat E (batxillerat de les arts escèniques i batxillerat de les arts plàstiques), de la matèria comuna.
Curs 2011-2012: Ja és el tercer any consecutiu que treballem en aquest blog. Els alumnes, també de la matèria de modalitat de Literatura catalana, són del batxillerat de les arts escèniques (1r BAT E).

El bloc continua aquest curs!!

Els alumnes de Literatura Catalana (optativa de modalitat, 2n Bat) del curs 2010-2011 agafen el relleu dels seus companys, que van iniciar aquest bloc amb moltes ganes i il·lusió. Des d'aquí, una abraçada molt forta per a tots i el desig que tingueu molta sort en les vostres noves activitats fora de l'institut (estudis, treball, amor...). Ja sabeu que podeu seguir col·laborant i aportant-hi les vostres dèries literàries. Fina.


Quadre pintat per Gabriel Ferrater al Mas Picarany
Benvinguts al bloc de Literatura catalana creat per alumnes de 2n de batxillerat de l'IES Gabriel Ferrater de Reus (curs 2009-2010). Hi trobareu informació sobre els autors treballats a classe però, sobretot, poemes, frases, textos que ens agraden, fotos d'activitats realitzades (ruta literària, visites culturals, alguna celebració ben dolça...); en definitiva, una bona mostra de tot allò que la literatura ens aporta!

No et facis posar cendra:

En aquest enllaç trobareu abundant, i molt interessant, informació sobre el concepte de religió que tenia Joan Maragall:

http://www.vilaweb.cat/noticia/preview/3787395Montserrat Roig

Aquí hi ha força dades sobre la novel·la Ramona, adéu i la seva autora:

dijous, 18 de novembre del 2010

Màrius Torres


El 16 de novembre, dimarts passat, vaig assistir al recital de poemes del lleidatà poeta Màrius Torres al Centre de Lectura de Reus. Com en l'acte anterior de Joan Maragall, primerament, es va fer una breu presentació del poeta, la seva obra i tot allò que més el caracteritza. Seguidament, alguns dels seus poemes van ser recitats, aquesta vegada acompanyats d'un jove que tocava el violoncel.
Tan sols en una hora, vaig poder conèixer l'escriptor, la seva vida, influències i obra, que ben poc en sabia. Amb una visió ja clara de l'autor, el col·lectiu En Veu Alta, qui va organitzar l'acte, m'ha permès doncs, introduir-me a l'autor que el proper trimestre treballarem a classe, un dels autors més importants de la literatura catalana del sXX, un poeta intimista, conscient de la fugacitat del temps, la bellesa de la vida i l'amor i l'amistat. Veiem doncs, que tot i patir la tuberculosi, causa per la qual va morir, i viure la Guerra Civil Espanyola, els valors més importants en la vida van tenir-los sempre presents.

Blanca Gispert

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada