CURS 2013-2014

Enguany, el grup del blog és 2n Bat E (els que el curs passat eren 1r Bat E).
Ara (curs 2012-2013) els alumnes són de 1r bat E (batxillerat de les arts escèniques i batxillerat de les arts plàstiques), de la matèria comuna.
Curs 2011-2012: Ja és el tercer any consecutiu que treballem en aquest blog. Els alumnes, també de la matèria de modalitat de Literatura catalana, són del batxillerat de les arts escèniques (1r BAT E).

El bloc continua aquest curs!!

Els alumnes de Literatura Catalana (optativa de modalitat, 2n Bat) del curs 2010-2011 agafen el relleu dels seus companys, que van iniciar aquest bloc amb moltes ganes i il·lusió. Des d'aquí, una abraçada molt forta per a tots i el desig que tingueu molta sort en les vostres noves activitats fora de l'institut (estudis, treball, amor...). Ja sabeu que podeu seguir col·laborant i aportant-hi les vostres dèries literàries. Fina.


Quadre pintat per Gabriel Ferrater al Mas Picarany
Benvinguts al bloc de Literatura catalana creat per alumnes de 2n de batxillerat de l'IES Gabriel Ferrater de Reus (curs 2009-2010). Hi trobareu informació sobre els autors treballats a classe però, sobretot, poemes, frases, textos que ens agraden, fotos d'activitats realitzades (ruta literària, visites culturals, alguna celebració ben dolça...); en definitiva, una bona mostra de tot allò que la literatura ens aporta!

No et facis posar cendra:

En aquest enllaç trobareu abundant, i molt interessant, informació sobre el concepte de religió que tenia Joan Maragall:

http://www.vilaweb.cat/noticia/preview/3787395



Montserrat Roig

Aquí hi ha força dades sobre la novel·la Ramona, adéu i la seva autora:

dimecres, 19 de gener del 2011

"Àngels de pedra"

El passat dimarts, dia 18, vaig assistir, de nou, al Centre de Lectura. Aquesta vegada el col·lectiu “En veu alta” dedicava la seva hora amb el públic a l’escriptora reusenca Rosa Pagès, concretament, a una de les seves obres: “ Àngels de pedra”. Com usualment, l’acte va començar amb una petita introducció a l’obra i a l’autora i, aquesta vegada, molt privilegiadament, va ser ella mateixa qui ens va explicar el motiu i l’elaboració de la novel·la. “Àngels de pedra”, una de les vàries publicacions de Rosa Pagès, té com a escenari la nostra ciutat, Reus, ambientada a tombants del segle XIX. Com ja sabeu, aleshores el Modernisme era el moviment literari dominant i, a Reus particularment, aquest va tenir-hi molta incidència: ja fos en l’arquitectura, en edificis com el Pere Mata, o amb menys ressò, en la literatura, amb el Grup Modernista de Reus. Rosa Pagès volia donar a conèixer aquells temps i recuperar també les essències d’aquell moviment. Però com bé Rosa Pagès va dir:, “Una novel·la és com una perla: s’ha d’anar polint de mica en mica al llarg de la seva realització”. Amb aquella idea inicial doncs, va anar creant la novel·la, barrejant fets històrics dels quals s’havia informat amb detall amb històries fictícies algunes inspirades en personatges de Reus. Després de reescriure’l dues vegades, el va publicar l’any 2009.

En acabar la introducció de l'autora, alguns fragments de la novel·la van ser recitats per tres de les components del col·lectiu “En veu alta”. M'agradaria afegir que després d’haver escoltat aquella estona els bocins recitats, crec que molt ben escollits, vaig tenir ganes de llegir la novel·la, de saber com continuava la vida de l’Eufèmia i dels seus amics i familiars... algun dia ho faré.


Blanca Gispert.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada