CURS 2013-2014

Enguany, el grup del blog és 2n Bat E (els que el curs passat eren 1r Bat E).
Ara (curs 2012-2013) els alumnes són de 1r bat E (batxillerat de les arts escèniques i batxillerat de les arts plàstiques), de la matèria comuna.
Curs 2011-2012: Ja és el tercer any consecutiu que treballem en aquest blog. Els alumnes, també de la matèria de modalitat de Literatura catalana, són del batxillerat de les arts escèniques (1r BAT E).

El bloc continua aquest curs!!

Els alumnes de Literatura Catalana (optativa de modalitat, 2n Bat) del curs 2010-2011 agafen el relleu dels seus companys, que van iniciar aquest bloc amb moltes ganes i il·lusió. Des d'aquí, una abraçada molt forta per a tots i el desig que tingueu molta sort en les vostres noves activitats fora de l'institut (estudis, treball, amor...). Ja sabeu que podeu seguir col·laborant i aportant-hi les vostres dèries literàries. Fina.


Quadre pintat per Gabriel Ferrater al Mas Picarany
Benvinguts al bloc de Literatura catalana creat per alumnes de 2n de batxillerat de l'IES Gabriel Ferrater de Reus (curs 2009-2010). Hi trobareu informació sobre els autors treballats a classe però, sobretot, poemes, frases, textos que ens agraden, fotos d'activitats realitzades (ruta literària, visites culturals, alguna celebració ben dolça...); en definitiva, una bona mostra de tot allò que la literatura ens aporta!

No et facis posar cendra:

En aquest enllaç trobareu abundant, i molt interessant, informació sobre el concepte de religió que tenia Joan Maragall:

http://www.vilaweb.cat/noticia/preview/3787395Montserrat Roig

Aquí hi ha força dades sobre la novel·la Ramona, adéu i la seva autora:

dijous, 17 de febrer del 2011

ALLÒ QUE TAL VEGADA S'ESDEVINGUÉ


Querub: Per sort no heu tastat la fruita! I això, d'altra banda, m'intriga. ¿Com és que coneixent la seva formidable virtut l'has deixada intacta?

Caïm: Perquè la pera, com ja t'he dit, era per la Nara. A més, jo no hi crec en la màgia. I encara que hi cregués no voldria aprofitar-me'n, Jo només em vull valer de les meves forces. Altrament les peres són molt insípides. Potser si hagués estat un meló..

-------------------------------------------------

He escollit aquest fragment, perquè trobo que reflecteix força bé la manera de ser de Caïm, saltant-se les normes, però sempre per uns motius raonats, seguint els pasos que ell creu correctes, valent-se d'ell mateix i de l'esforç propi. A més a més, també i trobem en l'última frase de Caïm, l'humor de Joan Oliver, present en tota l'obra i que fa que el llibre, sigui divertit a l'hora de la lectura.
Marc Borges!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada