CURS 2013-2014

Enguany, el grup del blog és 2n Bat E (els que el curs passat eren 1r Bat E).
Ara (curs 2012-2013) els alumnes són de 1r bat E (batxillerat de les arts escèniques i batxillerat de les arts plàstiques), de la matèria comuna.
Curs 2011-2012: Ja és el tercer any consecutiu que treballem en aquest blog. Els alumnes, també de la matèria de modalitat de Literatura catalana, són del batxillerat de les arts escèniques (1r BAT E).

El bloc continua aquest curs!!

Els alumnes de Literatura Catalana (optativa de modalitat, 2n Bat) del curs 2010-2011 agafen el relleu dels seus companys, que van iniciar aquest bloc amb moltes ganes i il·lusió. Des d'aquí, una abraçada molt forta per a tots i el desig que tingueu molta sort en les vostres noves activitats fora de l'institut (estudis, treball, amor...). Ja sabeu que podeu seguir col·laborant i aportant-hi les vostres dèries literàries. Fina.


Quadre pintat per Gabriel Ferrater al Mas Picarany
Benvinguts al bloc de Literatura catalana creat per alumnes de 2n de batxillerat de l'IES Gabriel Ferrater de Reus (curs 2009-2010). Hi trobareu informació sobre els autors treballats a classe però, sobretot, poemes, frases, textos que ens agraden, fotos d'activitats realitzades (ruta literària, visites culturals, alguna celebració ben dolça...); en definitiva, una bona mostra de tot allò que la literatura ens aporta!

No et facis posar cendra:

En aquest enllaç trobareu abundant, i molt interessant, informació sobre el concepte de religió que tenia Joan Maragall:

http://www.vilaweb.cat/noticia/preview/3787395Montserrat Roig

Aquí hi ha força dades sobre la novel·la Ramona, adéu i la seva autora:

dissabte, 6 d’octubre del 2012

El plaer d'escriure.

Per arribar a escriure alguna cosa que tingui cert sentit, cal haver escrit moltíssim. Escriure moltíssim no és cap sacrifici, més aviat és un plaer -sobretot si hom té alguna cosa a dir, per poca cosa que hom digui. La literatura no tindria cap sentit si no fos pel plaer que produeix escriure. No crec que hi hagi res més eficaç contra el tedi. 

Josep Pla.
Per mi, com per suposo per molta altra gent, l'escriure, és un plaer, un plaer abstracte que hem proporciona un sentiment d'alliberament, d'expressió únics. 
És cert, quan afirmo, que no ho canviaria per res, doncs em fa sentir viva.
 Potser el que escric, només té sentit per mi, o per qui em coneix, però dins meu, sé que algun dia les meves línies arribaran a cors i ments    afamades de noves sensacions, de noves construccions, i d'aquest sentiment, que hem sorgeix al tenir al davant un bolígraf i un paper en blanc, i que em desencadena en idees entrellaçades que hem fan veure, que com escriure no hi ha res.

Us deixo el meu blog, on de tant en tant comparteixo la meva tinta impregnada directament des de una part meva, potser, inapreciable.Paula Andreu Nadal.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada