CURS 2013-2014

Enguany, el grup del blog és 2n Bat E (els que el curs passat eren 1r Bat E).
Ara (curs 2012-2013) els alumnes són de 1r bat E (batxillerat de les arts escèniques i batxillerat de les arts plàstiques), de la matèria comuna.
Curs 2011-2012: Ja és el tercer any consecutiu que treballem en aquest blog. Els alumnes, també de la matèria de modalitat de Literatura catalana, són del batxillerat de les arts escèniques (1r BAT E).

El bloc continua aquest curs!!

Els alumnes de Literatura Catalana (optativa de modalitat, 2n Bat) del curs 2010-2011 agafen el relleu dels seus companys, que van iniciar aquest bloc amb moltes ganes i il·lusió. Des d'aquí, una abraçada molt forta per a tots i el desig que tingueu molta sort en les vostres noves activitats fora de l'institut (estudis, treball, amor...). Ja sabeu que podeu seguir col·laborant i aportant-hi les vostres dèries literàries. Fina.


Quadre pintat per Gabriel Ferrater al Mas Picarany
Benvinguts al bloc de Literatura catalana creat per alumnes de 2n de batxillerat de l'IES Gabriel Ferrater de Reus (curs 2009-2010). Hi trobareu informació sobre els autors treballats a classe però, sobretot, poemes, frases, textos que ens agraden, fotos d'activitats realitzades (ruta literària, visites culturals, alguna celebració ben dolça...); en definitiva, una bona mostra de tot allò que la literatura ens aporta!

No et facis posar cendra:

En aquest enllaç trobareu abundant, i molt interessant, informació sobre el concepte de religió que tenia Joan Maragall:

http://www.vilaweb.cat/noticia/preview/3787395Montserrat Roig

Aquí hi ha força dades sobre la novel·la Ramona, adéu i la seva autora:

dimarts, 27 de novembre del 2012

Xavier Amorós Solà


Plou i fa sol

He oblidat el calendari
i el rostre de la lluna.
Escolto
petites converses bilingües
de llavis que estimo.
Fum, fumera amunt.
Enyoro
la súbita verdor
sota la pluja
i el cant dels arbres lliures.

Ara fa sol, només;
un sol que es multiplica
en les gotes que foren
màgica pluja,
espill irrisori
de les bruixes no nades.

 

Guardeu-me la paraula, pàg. 29.

Hem escollit aquest poema perquè ens parla del canvi de les estacions utilitzant els recursos literaris de tal manera que no li fa falta esmentar els noms i alhora ens va explicant el que va sentint en el transcurs del poema.

Grup 4: Ariadna, Susana, Judith i Felipe

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada