CURS 2013-2014

Enguany, el grup del blog és 2n Bat E (els que el curs passat eren 1r Bat E).
Ara (curs 2012-2013) els alumnes són de 1r bat E (batxillerat de les arts escèniques i batxillerat de les arts plàstiques), de la matèria comuna.
Curs 2011-2012: Ja és el tercer any consecutiu que treballem en aquest blog. Els alumnes, també de la matèria de modalitat de Literatura catalana, són del batxillerat de les arts escèniques (1r BAT E).

El bloc continua aquest curs!!

Els alumnes de Literatura Catalana (optativa de modalitat, 2n Bat) del curs 2010-2011 agafen el relleu dels seus companys, que van iniciar aquest bloc amb moltes ganes i il·lusió. Des d'aquí, una abraçada molt forta per a tots i el desig que tingueu molta sort en les vostres noves activitats fora de l'institut (estudis, treball, amor...). Ja sabeu que podeu seguir col·laborant i aportant-hi les vostres dèries literàries. Fina.


Quadre pintat per Gabriel Ferrater al Mas Picarany
Benvinguts al bloc de Literatura catalana creat per alumnes de 2n de batxillerat de l'IES Gabriel Ferrater de Reus (curs 2009-2010). Hi trobareu informació sobre els autors treballats a classe però, sobretot, poemes, frases, textos que ens agraden, fotos d'activitats realitzades (ruta literària, visites culturals, alguna celebració ben dolça...); en definitiva, una bona mostra de tot allò que la literatura ens aporta!

No et facis posar cendra:

En aquest enllaç trobareu abundant, i molt interessant, informació sobre el concepte de religió que tenia Joan Maragall:

http://www.vilaweb.cat/noticia/preview/3787395Montserrat Roig

Aquí hi ha força dades sobre la novel·la Ramona, adéu i la seva autora:

dimecres, 15 de desembre del 2010

Salvador Espriu (Centre de lectura)

Ahir, dimarts dia 14 de desembre de 2010, vaig assistir a una lectura de Salvador Espriu, a càrrec del grup “en veu alta”, un grup format per Jordi Francesch, Montserrat Auqué, Dolors Esquerda i Dolors Juanpere. Aquest grup va duu a terme una bona posta en escena, que en alguns casos semblava emular una obra de teatre amb atrezzo (un havà) i unes veus idèntiques a les dels personatges que s’hi interpreta sobretot en “Primera història d’Esther” quan la Mare d’Auteri i la seva amiga s’alteren pel que ha succeït. Però el que més em va sobtar de la lectura de l’obra d’Espriu (del que van llegir) és en la primera obra quan ens explica una mort: la mort d’Auteri, un treballador que mort dessagnat quan una màquina la talla la cama.

Joan Ramon Veny, doctor en Filologia Catalana, catedràtic de l’Escola Universitària de la Universitat de Lleida, es l’encarregat de transmetre una breu introducció on s’esmenta que l’art de Salvador ve desencadenat a partir del simbolisme i el barroc i que els seus llibres esdevenen una gran obra. Però un fet insòlit que ens comenta es el que va respondre Espriu en una entrevista on reconeixia la complexitat del català. També ens diu que era molt perfeccionista.

Carles Vaquera Mañero 2n BAT-D

1 comentari:

  1. Molt bé, Carles. Ja veig que et va impactar el conte "Tòpic" (però el nom de la víctima és Eleuteri, no Auteri... Ho pots rectificar al text?).
    Fina

    ResponElimina