CURS 2013-2014

Enguany, el grup del blog és 2n Bat E (els que el curs passat eren 1r Bat E).
Ara (curs 2012-2013) els alumnes són de 1r bat E (batxillerat de les arts escèniques i batxillerat de les arts plàstiques), de la matèria comuna.
Curs 2011-2012: Ja és el tercer any consecutiu que treballem en aquest blog. Els alumnes, també de la matèria de modalitat de Literatura catalana, són del batxillerat de les arts escèniques (1r BAT E).

El bloc continua aquest curs!!

Els alumnes de Literatura Catalana (optativa de modalitat, 2n Bat) del curs 2010-2011 agafen el relleu dels seus companys, que van iniciar aquest bloc amb moltes ganes i il·lusió. Des d'aquí, una abraçada molt forta per a tots i el desig que tingueu molta sort en les vostres noves activitats fora de l'institut (estudis, treball, amor...). Ja sabeu que podeu seguir col·laborant i aportant-hi les vostres dèries literàries. Fina.


Quadre pintat per Gabriel Ferrater al Mas Picarany
Benvinguts al bloc de Literatura catalana creat per alumnes de 2n de batxillerat de l'IES Gabriel Ferrater de Reus (curs 2009-2010). Hi trobareu informació sobre els autors treballats a classe però, sobretot, poemes, frases, textos que ens agraden, fotos d'activitats realitzades (ruta literària, visites culturals, alguna celebració ben dolça...); en definitiva, una bona mostra de tot allò que la literatura ens aporta!

No et facis posar cendra:

En aquest enllaç trobareu abundant, i molt interessant, informació sobre el concepte de religió que tenia Joan Maragall:

http://www.vilaweb.cat/noticia/preview/3787395Montserrat Roig

Aquí hi ha força dades sobre la novel·la Ramona, adéu i la seva autora:

diumenge, 9 de gener del 2011


No sé pas com explicar el delit que em va absorbir, per res del món no m'hauria aturat. Les sabates em feien mal de trepitjar amb força les minúscules pedres del camí. N'apartava els branquillons i m'omplia els baixos de les faldilles de pols. Volia córrer, córrer, córrer. Hauria volgut solcar els aires. Érem al capvespre i Barcelona semblava lívida de llums, amb els núvols estriats, de color de poma vermella.Aquest fragment m'encanta. Trobo que transmet una gran vitalitat momentània, un saber estar i disfrutar de les petites coses de la vida. Penso que descriu a la perfecció un estat pur i molt natural, un tornar a la infantesa per uns moments sense pensar en res mes, només en l'ara. És perfecte aquesta sensació.Núria Pentinat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada