CURS 2013-2014

Enguany, el grup del blog és 2n Bat E (els que el curs passat eren 1r Bat E).
Ara (curs 2012-2013) els alumnes són de 1r bat E (batxillerat de les arts escèniques i batxillerat de les arts plàstiques), de la matèria comuna.
Curs 2011-2012: Ja és el tercer any consecutiu que treballem en aquest blog. Els alumnes, també de la matèria de modalitat de Literatura catalana, són del batxillerat de les arts escèniques (1r BAT E).

El bloc continua aquest curs!!

Els alumnes de Literatura Catalana (optativa de modalitat, 2n Bat) del curs 2010-2011 agafen el relleu dels seus companys, que van iniciar aquest bloc amb moltes ganes i il·lusió. Des d'aquí, una abraçada molt forta per a tots i el desig que tingueu molta sort en les vostres noves activitats fora de l'institut (estudis, treball, amor...). Ja sabeu que podeu seguir col·laborant i aportant-hi les vostres dèries literàries. Fina.


Quadre pintat per Gabriel Ferrater al Mas Picarany
Benvinguts al bloc de Literatura catalana creat per alumnes de 2n de batxillerat de l'IES Gabriel Ferrater de Reus (curs 2009-2010). Hi trobareu informació sobre els autors treballats a classe però, sobretot, poemes, frases, textos que ens agraden, fotos d'activitats realitzades (ruta literària, visites culturals, alguna celebració ben dolça...); en definitiva, una bona mostra de tot allò que la literatura ens aporta!

No et facis posar cendra:

En aquest enllaç trobareu abundant, i molt interessant, informació sobre el concepte de religió que tenia Joan Maragall:

http://www.vilaweb.cat/noticia/preview/3787395Montserrat Roig

Aquí hi ha força dades sobre la novel·la Ramona, adéu i la seva autora:

dimarts, 26 d’abril del 2011

Com un foc invisible (Màrius Torres)

ENTRE L'HERBA I ELS NÚVOLS - L'amor


El teu nom omple
de sol els braços trèmuls
dels qui t'acullen.
En mi, la seva joia
fa una claror de lluna.


Pel teu somriure,
calma llacuna, vaga
la Malfiança.
Com la vela molt rígida
d'una barca molt lenta...

¿Com la tristesa
cor endins és tan dolça?
És com seria
una alegria feble
-si no fossin les llàgrimes.


(1938).


Aquests versos formen el que es coneix com una tannka i formen part de tota la composició poètica de Entre l'herba i els núvols de Màrius Torrres.
Concretament he escollit aquest fragment perquè m'ha cridat força l'atenció, ja que considero que tracta de forma perfecta, tal i com és aqest mateix sentiment. Podem obersar com el poeta ens el presenta com un sentiment que sempre va lligat al dolor, però que a la vegada el presenta de forma bastant elegant, amb cert respecte i espiritual.

El que més m'ha transmès, es el fet d'adonar-nos que l'amor pot amb tot, l'amor ho pot transformar absolutament tot. I amb aquesta tannka d'alguna manera, aconseguiex també que ens mirem el món des d'un altre punt de vista, coses que ens fan dubtar, a vegades sol·litud en aquest sentiment... però tot sempre amb un punt d'esperança, que sempre ens acompanya.

Núria Pentinat Amorós -2n BATC


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada