CURS 2013-2014

Enguany, el grup del blog és 2n Bat E (els que el curs passat eren 1r Bat E).
Ara (curs 2012-2013) els alumnes són de 1r bat E (batxillerat de les arts escèniques i batxillerat de les arts plàstiques), de la matèria comuna.
Curs 2011-2012: Ja és el tercer any consecutiu que treballem en aquest blog. Els alumnes, també de la matèria de modalitat de Literatura catalana, són del batxillerat de les arts escèniques (1r BAT E).

El bloc continua aquest curs!!

Els alumnes de Literatura Catalana (optativa de modalitat, 2n Bat) del curs 2010-2011 agafen el relleu dels seus companys, que van iniciar aquest bloc amb moltes ganes i il·lusió. Des d'aquí, una abraçada molt forta per a tots i el desig que tingueu molta sort en les vostres noves activitats fora de l'institut (estudis, treball, amor...). Ja sabeu que podeu seguir col·laborant i aportant-hi les vostres dèries literàries. Fina.


Quadre pintat per Gabriel Ferrater al Mas Picarany
Benvinguts al bloc de Literatura catalana creat per alumnes de 2n de batxillerat de l'IES Gabriel Ferrater de Reus (curs 2009-2010). Hi trobareu informació sobre els autors treballats a classe però, sobretot, poemes, frases, textos que ens agraden, fotos d'activitats realitzades (ruta literària, visites culturals, alguna celebració ben dolça...); en definitiva, una bona mostra de tot allò que la literatura ens aporta!

No et facis posar cendra:

En aquest enllaç trobareu abundant, i molt interessant, informació sobre el concepte de religió que tenia Joan Maragall:

http://www.vilaweb.cat/noticia/preview/3787395Montserrat Roig

Aquí hi ha força dades sobre la novel·la Ramona, adéu i la seva autora:

dimecres, 26 de gener del 2011

Reflexions 2

Qui busca un amic sense defectes es queda sense amics.
Poverbi turc

La veritat no està de part de qui cridi més.
Robindranath Tagore

Arreglar els problemes financers és fàcil, l'únic que es precisa són diners.
Woody Allen

Al final, el que importa no són els anys de vida, sinó la vida dels anys.
Abraham Lincoln


Donaria tot el que sé per la meitat del que no.
René Descartes

La meitat del món té alguna cosa a dir, però no pot;
l’altre meitat no té res a dir, però no calla.

Robert Lee Frost


El savi no diu tot el que pensa, però sempre pensa tot el que diu.
Aristòtil

Carles Vaquera Mañero 2n BAT-D
Àngels de pedra

El passat dimarts, 18 de gener, en el Centre de Lectura de Reus es va produir la lectura dels fragments dels capítols: Cercles, Te i cardamon i Un ball de Carnaval, que es troben dintre del llibre Àngels de Pedra, de Rosa Pagès (escriptora reusenca). La lectura dels capítols va estar produïda per l'habitual grup En Veu Alta, que a diferència d'altres vegades va cometre alguns petits errors en la lectura d'aquest.

L'autora va introduir la seva obra, que explica el pas del Modernisme de principis de segle i acaba en la Setmana Tràgica, tot destacant l'escenari, Reus. Segons ens comenta, aquesta obra és la barreja de diferents historietes soldades entre si que esdevenen aquest projecte. Com anècdota l'autora també ens comenta que el protagonista que volia inicialment per a l'obra era un arquitecte i no un jardiner, com va acabar essent.

Carles Vaquera Mañero 2n BAT-D