CURS 2013-2014

Enguany, el grup del blog és 2n Bat E (els que el curs passat eren 1r Bat E).
Ara (curs 2012-2013) els alumnes són de 1r bat E (batxillerat de les arts escèniques i batxillerat de les arts plàstiques), de la matèria comuna.
Curs 2011-2012: Ja és el tercer any consecutiu que treballem en aquest blog. Els alumnes, també de la matèria de modalitat de Literatura catalana, són del batxillerat de les arts escèniques (1r BAT E).

El bloc continua aquest curs!!

Els alumnes de Literatura Catalana (optativa de modalitat, 2n Bat) del curs 2010-2011 agafen el relleu dels seus companys, que van iniciar aquest bloc amb moltes ganes i il·lusió. Des d'aquí, una abraçada molt forta per a tots i el desig que tingueu molta sort en les vostres noves activitats fora de l'institut (estudis, treball, amor...). Ja sabeu que podeu seguir col·laborant i aportant-hi les vostres dèries literàries. Fina.


Quadre pintat per Gabriel Ferrater al Mas Picarany
Benvinguts al bloc de Literatura catalana creat per alumnes de 2n de batxillerat de l'IES Gabriel Ferrater de Reus (curs 2009-2010). Hi trobareu informació sobre els autors treballats a classe però, sobretot, poemes, frases, textos que ens agraden, fotos d'activitats realitzades (ruta literària, visites culturals, alguna celebració ben dolça...); en definitiva, una bona mostra de tot allò que la literatura ens aporta!

No et facis posar cendra:

En aquest enllaç trobareu abundant, i molt interessant, informació sobre el concepte de religió que tenia Joan Maragall:

http://www.vilaweb.cat/noticia/preview/3787395Montserrat Roig

Aquí hi ha força dades sobre la novel·la Ramona, adéu i la seva autora:

dijous, 21 de febrer del 2013FRAGMENT TIRANT

Hem escollit aquest fragment, perquè parla de la por, la incertesa i l’actitud pesimista de Tirant de no saber si serà correspost en el seu amorament. Es un sentiment preocupant i bonic a la vegada, com l’amor en general. L’amor que porta a les persones i els sentiments als limits, el pitjor moment de tots es no saber si t’estima o no aquella persona, perque estas valorant les teves opcions, que son dos. La feliçitat absoluta o l’horrible dolor de l’amor no correspost. De com et pot arribar a consumir la preocupació d’aquest sentiment i que per molt que probis d’evitar l’enamorament o de ser fred, no ho pots evitar.

“La pena extrema que la meva ánima senté s perquè amo i no sé si seré amat. Entre tots els altres mals que sento, aquest és el que m’afligeix més, i el meu cor s’ha tornat més fred que el gel, perquè no tinc cap esperanza d’aconseguir el que desitjo, perquè la fortuna sempre va en contra dels que amen com s’ha d’amar.”

         

                                                                                                          Anna Calero
                                                                                                          Ariadna Van der pool
                                                                                                          Felipe González
                                                                                                          Judith Ledesma