CURS 2013-2014

Enguany, el grup del blog és 2n Bat E (els que el curs passat eren 1r Bat E).
Ara (curs 2012-2013) els alumnes són de 1r bat E (batxillerat de les arts escèniques i batxillerat de les arts plàstiques), de la matèria comuna.
Curs 2011-2012: Ja és el tercer any consecutiu que treballem en aquest blog. Els alumnes, també de la matèria de modalitat de Literatura catalana, són del batxillerat de les arts escèniques (1r BAT E).

El bloc continua aquest curs!!

Els alumnes de Literatura Catalana (optativa de modalitat, 2n Bat) del curs 2010-2011 agafen el relleu dels seus companys, que van iniciar aquest bloc amb moltes ganes i il·lusió. Des d'aquí, una abraçada molt forta per a tots i el desig que tingueu molta sort en les vostres noves activitats fora de l'institut (estudis, treball, amor...). Ja sabeu que podeu seguir col·laborant i aportant-hi les vostres dèries literàries. Fina.


Quadre pintat per Gabriel Ferrater al Mas Picarany
Benvinguts al bloc de Literatura catalana creat per alumnes de 2n de batxillerat de l'IES Gabriel Ferrater de Reus (curs 2009-2010). Hi trobareu informació sobre els autors treballats a classe però, sobretot, poemes, frases, textos que ens agraden, fotos d'activitats realitzades (ruta literària, visites culturals, alguna celebració ben dolça...); en definitiva, una bona mostra de tot allò que la literatura ens aporta!

No et facis posar cendra:

En aquest enllaç trobareu abundant, i molt interessant, informació sobre el concepte de religió que tenia Joan Maragall:

http://www.vilaweb.cat/noticia/preview/3787395Montserrat Roig

Aquí hi ha força dades sobre la novel·la Ramona, adéu i la seva autora:

diumenge, 3 de juny del 2012

"-Hola, hola, Capitel·lo,
t'has de recordar de mi.
Atureu-vos, Capitel·lo,
que ara és hora de morir.

-Tinga pietat la dama,
tinga pietat de mi.

-La pietat que teníeu
al penjar lo meu marit.

Ja li'n dóna punyalada,
la primera el va ferir,
la segona cau en terra,
la tercera va morir.

-Déu te perdó Capitel·lo
a tu i an el meu marit."

Aquest texte és un fragment de la Calaixera de romanços reusencs. He triat aquest fragment perquè primer de tot trobo molt interessant llegir la meva pròpia llengüa, però de manera més antiga, com feien els trobadors de l'Edad mitga.

Encara que, el que de veritat em va agradar més de llegir aquest text, és la situació de com el vam llegir: erem els "actors" i el "trobador" en mitg de la plaça de l'Ajuntament, la Mercadal, amb un sol explosiu, allí plantats, llegint un romanç; que de fet, tenía molta emoció. Doncs em va encantar, sobretot, perquè vaig riure molt. Però també ens vam haver de ficar al paper, perquè hi havien situacions dramàtiques com aquest exemple que he posat. Era un gran contrast amb l'ambient.

Júlia Pàmies Jassans. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada