CURS 2013-2014

Enguany, el grup del blog és 2n Bat E (els que el curs passat eren 1r Bat E).
Ara (curs 2012-2013) els alumnes són de 1r bat E (batxillerat de les arts escèniques i batxillerat de les arts plàstiques), de la matèria comuna.
Curs 2011-2012: Ja és el tercer any consecutiu que treballem en aquest blog. Els alumnes, també de la matèria de modalitat de Literatura catalana, són del batxillerat de les arts escèniques (1r BAT E).

El bloc continua aquest curs!!

Els alumnes de Literatura Catalana (optativa de modalitat, 2n Bat) del curs 2010-2011 agafen el relleu dels seus companys, que van iniciar aquest bloc amb moltes ganes i il·lusió. Des d'aquí, una abraçada molt forta per a tots i el desig que tingueu molta sort en les vostres noves activitats fora de l'institut (estudis, treball, amor...). Ja sabeu que podeu seguir col·laborant i aportant-hi les vostres dèries literàries. Fina.


Quadre pintat per Gabriel Ferrater al Mas Picarany
Benvinguts al bloc de Literatura catalana creat per alumnes de 2n de batxillerat de l'IES Gabriel Ferrater de Reus (curs 2009-2010). Hi trobareu informació sobre els autors treballats a classe però, sobretot, poemes, frases, textos que ens agraden, fotos d'activitats realitzades (ruta literària, visites culturals, alguna celebració ben dolça...); en definitiva, una bona mostra de tot allò que la literatura ens aporta!

No et facis posar cendra:

En aquest enllaç trobareu abundant, i molt interessant, informació sobre el concepte de religió que tenia Joan Maragall:

http://www.vilaweb.cat/noticia/preview/3787395Montserrat Roig

Aquí hi ha força dades sobre la novel·la Ramona, adéu i la seva autora:

dilluns, 4 de juny del 2012

Las niñas ricas duien un uniforme que pretenia ser luxós , amb barret i tot, i diferent la primavera que l'hivern. las niñas pobres duen una bata caqui, un color no gens afavoridor. Les dues castes no tenien cap mena de relació. Las niñas pobres jugaven en un pati interior, on només tocava el sol els messos de maig i juny.


Trobo que tenien una disciplina molt estricta i una mica racista , ja que separar les classes perquè no es barregessin és una mica descarat, perquè estan deixant com una poca cosa a les noies que tenien pocs diners. Però era la societat d'abans i no només passava a l'escola , a tot arreu també hi havia discriminació. Per sort , actualment això ha cambiat! Penso que tots necessitem els mateixos drets i els mateixos cuidados!
Natàlia FilellaCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada