CURS 2013-2014

Enguany, el grup del blog és 2n Bat E (els que el curs passat eren 1r Bat E).
Ara (curs 2012-2013) els alumnes són de 1r bat E (batxillerat de les arts escèniques i batxillerat de les arts plàstiques), de la matèria comuna.
Curs 2011-2012: Ja és el tercer any consecutiu que treballem en aquest blog. Els alumnes, també de la matèria de modalitat de Literatura catalana, són del batxillerat de les arts escèniques (1r BAT E).

El bloc continua aquest curs!!

Els alumnes de Literatura Catalana (optativa de modalitat, 2n Bat) del curs 2010-2011 agafen el relleu dels seus companys, que van iniciar aquest bloc amb moltes ganes i il·lusió. Des d'aquí, una abraçada molt forta per a tots i el desig que tingueu molta sort en les vostres noves activitats fora de l'institut (estudis, treball, amor...). Ja sabeu que podeu seguir col·laborant i aportant-hi les vostres dèries literàries. Fina.


Quadre pintat per Gabriel Ferrater al Mas Picarany
Benvinguts al bloc de Literatura catalana creat per alumnes de 2n de batxillerat de l'IES Gabriel Ferrater de Reus (curs 2009-2010). Hi trobareu informació sobre els autors treballats a classe però, sobretot, poemes, frases, textos que ens agraden, fotos d'activitats realitzades (ruta literària, visites culturals, alguna celebració ben dolça...); en definitiva, una bona mostra de tot allò que la literatura ens aporta!

No et facis posar cendra:

En aquest enllaç trobareu abundant, i molt interessant, informació sobre el concepte de religió que tenia Joan Maragall:

http://www.vilaweb.cat/noticia/preview/3787395Montserrat Roig

Aquí hi ha força dades sobre la novel·la Ramona, adéu i la seva autora:

diumenge, 3 de juny del 2012

PASSEIG DE LA BOCA DE LA MINA 


Arbres en processó vers la montanya.
Immòbil fugitius de la ciutat.
Acanvi del meu cor que els acompanya,
em drinden llur romàntica aminstat.

Arbres de soca vella o consumida:
testimoni d'infància o de festeig.
Dessota l'ombra verda del passeig
em canten les estrofes de la vida.

De retorn de la Mina -- amb gust d'anissos--
el mateix que el meu pare em deia a mi,
  dic al meu fill: ''No corris oeks oedrissis!''

  Pedrissos que no deixen la barana
  com jo no deixo el gust de seure ací
 veien el fil del temps com es debana.


  Aquest poema com podem obsera ens fa una descripció de com era la zona de la boca de la mina en una altra època. Tan ens descriu com era com que li feia senti i que li portava molts records de quan era petit. el El poema el que ens vol dir és que com que els arbres estan un al cosat del altra i hi ha molts sembla que sigui una processó pero inmobils i a la muntanyai també ens diu que ell se sent molt bé quan esta alla perque li recorda quan era petit, i es un bon lloc per fugi de la ciutat ja que et troves amb una tranquilitat absoluta.

                                                                                                Amina Giménez
                                                                                                             

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada