CURS 2013-2014

Enguany, el grup del blog és 2n Bat E (els que el curs passat eren 1r Bat E).
Ara (curs 2012-2013) els alumnes són de 1r bat E (batxillerat de les arts escèniques i batxillerat de les arts plàstiques), de la matèria comuna.
Curs 2011-2012: Ja és el tercer any consecutiu que treballem en aquest blog. Els alumnes, també de la matèria de modalitat de Literatura catalana, són del batxillerat de les arts escèniques (1r BAT E).

El bloc continua aquest curs!!

Els alumnes de Literatura Catalana (optativa de modalitat, 2n Bat) del curs 2010-2011 agafen el relleu dels seus companys, que van iniciar aquest bloc amb moltes ganes i il·lusió. Des d'aquí, una abraçada molt forta per a tots i el desig que tingueu molta sort en les vostres noves activitats fora de l'institut (estudis, treball, amor...). Ja sabeu que podeu seguir col·laborant i aportant-hi les vostres dèries literàries. Fina.


Quadre pintat per Gabriel Ferrater al Mas Picarany
Benvinguts al bloc de Literatura catalana creat per alumnes de 2n de batxillerat de l'IES Gabriel Ferrater de Reus (curs 2009-2010). Hi trobareu informació sobre els autors treballats a classe però, sobretot, poemes, frases, textos que ens agraden, fotos d'activitats realitzades (ruta literària, visites culturals, alguna celebració ben dolça...); en definitiva, una bona mostra de tot allò que la literatura ens aporta!

No et facis posar cendra:

En aquest enllaç trobareu abundant, i molt interessant, informació sobre el concepte de religió que tenia Joan Maragall:

http://www.vilaweb.cat/noticia/preview/3787395Montserrat Roig

Aquí hi ha força dades sobre la novel·la Ramona, adéu i la seva autora:

dilluns, 8 d’octubre del 2012Josep Pla.

Per arribar a escriure alguna cosa que tingui un cert sentit, cal haver escrit  moltíssim. Escriure moltíssim no és cap sacrifici, més aviat és un plaer- sobretot si hom té alguna cosa a dir, per poca cosa que hom digui. La literatura no tindria cap sentit si no fos pel plaer que produeix escriure. No crec que hi hagi res més eficient contra el tedi.

  

Com diu Josep Pla, escriure quelcom que tingui un sentit i una coherència no és fàcil. Cal esforç, dedicació i haver practicat molt, però moltes vegades es relaciona l’esforç i el treball amb un gran sacrifici. Escriure no ha de suposar un treball forçat, s’hi ha de saber trobar el gust i el plaer ja que l’escriptura i la literatura formen part de l’art i l’art s’ha de saber apreciar i estimar.
Escriure és important, no només per el que s’escriu, sinó simplement per el gust que provoca i perquè ajuda molt a formar-se com a persona.
Ja sigui un gran argument o un petit resum del nostre dia a dia, escriure es fonamental en la nostra vida i cada dia ens fa més grans.

                                                                                              Cèlia Brunet i Vila.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada