CURS 2013-2014

Enguany, el grup del blog és 2n Bat E (els que el curs passat eren 1r Bat E).
Ara (curs 2012-2013) els alumnes són de 1r bat E (batxillerat de les arts escèniques i batxillerat de les arts plàstiques), de la matèria comuna.
Curs 2011-2012: Ja és el tercer any consecutiu que treballem en aquest blog. Els alumnes, també de la matèria de modalitat de Literatura catalana, són del batxillerat de les arts escèniques (1r BAT E).

El bloc continua aquest curs!!

Els alumnes de Literatura Catalana (optativa de modalitat, 2n Bat) del curs 2010-2011 agafen el relleu dels seus companys, que van iniciar aquest bloc amb moltes ganes i il·lusió. Des d'aquí, una abraçada molt forta per a tots i el desig que tingueu molta sort en les vostres noves activitats fora de l'institut (estudis, treball, amor...). Ja sabeu que podeu seguir col·laborant i aportant-hi les vostres dèries literàries. Fina.


Quadre pintat per Gabriel Ferrater al Mas Picarany
Benvinguts al bloc de Literatura catalana creat per alumnes de 2n de batxillerat de l'IES Gabriel Ferrater de Reus (curs 2009-2010). Hi trobareu informació sobre els autors treballats a classe però, sobretot, poemes, frases, textos que ens agraden, fotos d'activitats realitzades (ruta literària, visites culturals, alguna celebració ben dolça...); en definitiva, una bona mostra de tot allò que la literatura ens aporta!

No et facis posar cendra:

En aquest enllaç trobareu abundant, i molt interessant, informació sobre el concepte de religió que tenia Joan Maragall:

http://www.vilaweb.cat/noticia/preview/3787395Montserrat Roig

Aquí hi ha força dades sobre la novel·la Ramona, adéu i la seva autora:

dimecres, 21 de març del 2012

Amina Giménez GallartQuatre paraulesVull treure-me'l de sobre,
vull dormir el son dels justos,
o el son dels pecadors,
m'és igual. Vull dormir
Però ell insisteix.
Té diu : quatre paraules
món, país, llengua, amor
I afeseix : gairevé
ja t'he fet el poema


He escrit aquest fragment perquè és el tros de tot el poema que més m'agrada. I quan el llegeixo m'imagino una espècie d'angel que simbolitza la consciència d'una persona que li esta dient que tingui en compte amb aquestes paraules no solament aquestes paraules en sí, també el significat.

Quan diu que es pot fer un poema quasi amb aquestes quatre paraules té raó perquè molts poetes amb els seus escrits utilitzen molt aquesta llista de paraules als seus poemes per tant jo penso que són paraules que les poden reflectar el nostre dia dia.

Finalment la meva opinó es que es un poema molt interesant i també que aquest projecte esta bé conbina diferents idiomes perque veus les diferents cultures.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada