CURS 2013-2014

Enguany, el grup del blog és 2n Bat E (els que el curs passat eren 1r Bat E).
Ara (curs 2012-2013) els alumnes són de 1r bat E (batxillerat de les arts escèniques i batxillerat de les arts plàstiques), de la matèria comuna.
Curs 2011-2012: Ja és el tercer any consecutiu que treballem en aquest blog. Els alumnes, també de la matèria de modalitat de Literatura catalana, són del batxillerat de les arts escèniques (1r BAT E).

El bloc continua aquest curs!!

Els alumnes de Literatura Catalana (optativa de modalitat, 2n Bat) del curs 2010-2011 agafen el relleu dels seus companys, que van iniciar aquest bloc amb moltes ganes i il·lusió. Des d'aquí, una abraçada molt forta per a tots i el desig que tingueu molta sort en les vostres noves activitats fora de l'institut (estudis, treball, amor...). Ja sabeu que podeu seguir col·laborant i aportant-hi les vostres dèries literàries. Fina.


Quadre pintat per Gabriel Ferrater al Mas Picarany
Benvinguts al bloc de Literatura catalana creat per alumnes de 2n de batxillerat de l'IES Gabriel Ferrater de Reus (curs 2009-2010). Hi trobareu informació sobre els autors treballats a classe però, sobretot, poemes, frases, textos que ens agraden, fotos d'activitats realitzades (ruta literària, visites culturals, alguna celebració ben dolça...); en definitiva, una bona mostra de tot allò que la literatura ens aporta!

No et facis posar cendra:

En aquest enllaç trobareu abundant, i molt interessant, informació sobre el concepte de religió que tenia Joan Maragall:

http://www.vilaweb.cat/noticia/preview/3787395Montserrat Roig

Aquí hi ha força dades sobre la novel·la Ramona, adéu i la seva autora:

dimarts, 20 de març del 2012

Quatre paraules. Paula Fernández.


"Jo li dic: si escric món,
bé hi hauré d'afegir
desastres, fam i guerres."

He escollit aquest fragment del poema, perquè actualment, en el món en que vivim, sembla que només importi això:
DESASTRES: Ja no només a nivell humà, sinó a nivell de la natura com el canvi climàtic.
FAM: Si el món no s'arregla aviat, tothom passarà gana i actualment n'hi ha molta de gent que passa fam.
GUERRES: Quasi bé tots els polítics, només pensen en guerra, guanyar territoris i riqueses, però no pensen en la gent, en si volen que els hi destrossin les seves cases.¨

Finalment, em sembla molt interessant, el fet de que el poema "QUATRE PARAULES", s'hagi traduït a tantes llengües, perquè, així, tothom podrà llegir-lo i tenir-ne una opinió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada