CURS 2013-2014

Enguany, el grup del blog és 2n Bat E (els que el curs passat eren 1r Bat E).
Ara (curs 2012-2013) els alumnes són de 1r bat E (batxillerat de les arts escèniques i batxillerat de les arts plàstiques), de la matèria comuna.
Curs 2011-2012: Ja és el tercer any consecutiu que treballem en aquest blog. Els alumnes, també de la matèria de modalitat de Literatura catalana, són del batxillerat de les arts escèniques (1r BAT E).

El bloc continua aquest curs!!

Els alumnes de Literatura Catalana (optativa de modalitat, 2n Bat) del curs 2010-2011 agafen el relleu dels seus companys, que van iniciar aquest bloc amb moltes ganes i il·lusió. Des d'aquí, una abraçada molt forta per a tots i el desig que tingueu molta sort en les vostres noves activitats fora de l'institut (estudis, treball, amor...). Ja sabeu que podeu seguir col·laborant i aportant-hi les vostres dèries literàries. Fina.


Quadre pintat per Gabriel Ferrater al Mas Picarany
Benvinguts al bloc de Literatura catalana creat per alumnes de 2n de batxillerat de l'IES Gabriel Ferrater de Reus (curs 2009-2010). Hi trobareu informació sobre els autors treballats a classe però, sobretot, poemes, frases, textos que ens agraden, fotos d'activitats realitzades (ruta literària, visites culturals, alguna celebració ben dolça...); en definitiva, una bona mostra de tot allò que la literatura ens aporta!

No et facis posar cendra:

En aquest enllaç trobareu abundant, i molt interessant, informació sobre el concepte de religió que tenia Joan Maragall:

http://www.vilaweb.cat/noticia/preview/3787395Montserrat Roig

Aquí hi ha força dades sobre la novel·la Ramona, adéu i la seva autora:

diumenge, 24 d’octubre del 2010

L'any Maragall a Reus


Dijous passat vaig assistir, a la biblioteca Xavier Amorós de Reus, a un dels actes de “L’any Maragall” organitzats per les dues principals biblioteques de la ciutat: “El centre de Lectura” i aquesta mateixa. Enguany, és el centenari de la mort de Joan Maragall, un dels poetes més rellevants de la poesia catalana modernista.


Mai havia assistit en un acte com aquest, i trobo que l’experiència ha sigut positiva i enriquidora. Primerament, es va fer una introducció ràpida que remarcava els trets més importants de l’artista i resumia el contingut dels poemes que anaven a ser exposats. Després, van ser recitats uns dels poemes més importants del poeta com “Elogia del teatre”, “Elogia de la poesia” i “Vistes al mar” que, a diferència dels altres, va ser acompanyat per un saxofon, fet que li va donar més emotivitat al poema. Per acabar i com a petició de l’escriptor Xavier Amorós, es va recitar el conegut poema de “La vaca cega”.

I la veritat és que, gràcies a la professionalitat dels protagonistes de l’acte, ara tinc una visió, si menys no, general dels trets més destacats de Joan Maragall, el primer intel·lectual modern català que –tal com es va citar- sempre va actuar “posant el dit a la nafra” raó per la qual fos considerat un escriptor polèmic i discutit aleshores. I jo, que en conec ben poc d’aquest autor, ja en vaig quedar realment sorpresa amb la teoria de “la paraula viva” que tan va innovar a la literatura d’aleshores.

(Blanca Gispert)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada