CURS 2013-2014

Enguany, el grup del blog és 2n Bat E (els que el curs passat eren 1r Bat E).
Ara (curs 2012-2013) els alumnes són de 1r bat E (batxillerat de les arts escèniques i batxillerat de les arts plàstiques), de la matèria comuna.
Curs 2011-2012: Ja és el tercer any consecutiu que treballem en aquest blog. Els alumnes, també de la matèria de modalitat de Literatura catalana, són del batxillerat de les arts escèniques (1r BAT E).

El bloc continua aquest curs!!

Els alumnes de Literatura Catalana (optativa de modalitat, 2n Bat) del curs 2010-2011 agafen el relleu dels seus companys, que van iniciar aquest bloc amb moltes ganes i il·lusió. Des d'aquí, una abraçada molt forta per a tots i el desig que tingueu molta sort en les vostres noves activitats fora de l'institut (estudis, treball, amor...). Ja sabeu que podeu seguir col·laborant i aportant-hi les vostres dèries literàries. Fina.


Quadre pintat per Gabriel Ferrater al Mas Picarany
Benvinguts al bloc de Literatura catalana creat per alumnes de 2n de batxillerat de l'IES Gabriel Ferrater de Reus (curs 2009-2010). Hi trobareu informació sobre els autors treballats a classe però, sobretot, poemes, frases, textos que ens agraden, fotos d'activitats realitzades (ruta literària, visites culturals, alguna celebració ben dolça...); en definitiva, una bona mostra de tot allò que la literatura ens aporta!

No et facis posar cendra:

En aquest enllaç trobareu abundant, i molt interessant, informació sobre el concepte de religió que tenia Joan Maragall:

http://www.vilaweb.cat/noticia/preview/3787395



Montserrat Roig

Aquí hi ha força dades sobre la novel·la Ramona, adéu i la seva autora:

dijous, 28 d’octubre del 2010

L'ANY MARAGALL

El dia 19 d'octubre a la sala d'actes del Centre de Lectura, es va donar lloc a una lectura de textos de Joan Maragall.

Primer de tot Montserrat Corretger, professora de literatura contemporània, ens va presentar Maragall com un poeta popular, un dels primers intel·lectuals, que lluita contra la societat burgesa i les idees del seu temps. Però es contradiu, ja que ell creu que l'art ha d'estar o ha de ser fora de tot compromís social i en canvi, en algunes de les seves obres es compromet, com per exemple en el “El Comte Arnau”.

Escrivia amb una gran precisió en el llenguatge, en la poesia, a través d'ells explicava el seu pensament i les seves idees, exquisit en els textos, de llenguatge quotidià però treballat, reivindicant els problemes del moment.

Després d'una breu explicació sobre l'autor va haver-hi la lectura de textos de “L'oda infinita”, “Excelsior”, “Solellada”, fragments de “Nausica”, “Haidé”, “El comte Arnau” i “Vistes al Mar”, narrats amb gran força, dramatisme i compenetració entre els lectors, que et feien sentir dintre d'aquests poemes.

I donant punt final a aquest acte, Xavier Pié, va acompanyar musicalment amb el saxo, “La ginesta”, “Allà a les llunyanies de la mar” i “La mar estava alegre” amb gran sensibilitat.


Nàdia Ameller Bellera

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada