CURS 2013-2014

Enguany, el grup del blog és 2n Bat E (els que el curs passat eren 1r Bat E).
Ara (curs 2012-2013) els alumnes són de 1r bat E (batxillerat de les arts escèniques i batxillerat de les arts plàstiques), de la matèria comuna.
Curs 2011-2012: Ja és el tercer any consecutiu que treballem en aquest blog. Els alumnes, també de la matèria de modalitat de Literatura catalana, són del batxillerat de les arts escèniques (1r BAT E).

El bloc continua aquest curs!!

Els alumnes de Literatura Catalana (optativa de modalitat, 2n Bat) del curs 2010-2011 agafen el relleu dels seus companys, que van iniciar aquest bloc amb moltes ganes i il·lusió. Des d'aquí, una abraçada molt forta per a tots i el desig que tingueu molta sort en les vostres noves activitats fora de l'institut (estudis, treball, amor...). Ja sabeu que podeu seguir col·laborant i aportant-hi les vostres dèries literàries. Fina.


Quadre pintat per Gabriel Ferrater al Mas Picarany
Benvinguts al bloc de Literatura catalana creat per alumnes de 2n de batxillerat de l'IES Gabriel Ferrater de Reus (curs 2009-2010). Hi trobareu informació sobre els autors treballats a classe però, sobretot, poemes, frases, textos que ens agraden, fotos d'activitats realitzades (ruta literària, visites culturals, alguna celebració ben dolça...); en definitiva, una bona mostra de tot allò que la literatura ens aporta!

No et facis posar cendra:

En aquest enllaç trobareu abundant, i molt interessant, informació sobre el concepte de religió que tenia Joan Maragall:

http://www.vilaweb.cat/noticia/preview/3787395Montserrat Roig

Aquí hi ha força dades sobre la novel·la Ramona, adéu i la seva autora:

dilluns, 7 de maig del 2012

Viatge de Van cap a Ecmiadzin

"Primer feia fred, perquè Van és molt alt, però després vam patir calor i set, i molts fugitius emmalaltien i es morien i tot, i havíem de deixar els que es quedaven pel camí. 
Moltes coses, les he oblidades; les he volgudes oblidar expressament, per poder viure. La mare sovint diu: 
-Quan vam sortir de Van eres un nen i quan vam arribar a Ecmiadzin ja eres un noi. 
Només havia passat un mes i mig, em sembla, encara que els dies es feien interminables, però vol dir que em vaig fer gran de cop, per força."

En aquest fragment del Quadern d'Aram (capítol IV, "En mar"), parla l'Aram en primera persona: ens descriu el seu dur trajecte des de Van fins a Ecmiadzin, a causa de la persecució dels turcs. Durant aquest trajecte, aquest personatge encara és un nen que mai abans havia vist la mort, o el sofriment de tanta gent, morint de gana i de fred. Per això, com ell diu, "per força", aquest viatge li canvia la vida, la mentalitat i el fa veure la realitat del cruel món. Tant ell com la seva mare ho reconeixen: quan era Van era un nen, i durant el camí per arribar a Ecmiadzin, es va fer gran. 

Doncs és per això, que en aquest tros veiem perfectament l'evolució psicològica de l'Aram: observem el viatge geogràfic (de Van a Ecmiadzin) que implica el viatge iniciàtic (la transformació de nen a adult). 

Júlia Pàmies Jassans. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada