CURS 2013-2014

Enguany, el grup del blog és 2n Bat E (els que el curs passat eren 1r Bat E).
Ara (curs 2012-2013) els alumnes són de 1r bat E (batxillerat de les arts escèniques i batxillerat de les arts plàstiques), de la matèria comuna.
Curs 2011-2012: Ja és el tercer any consecutiu que treballem en aquest blog. Els alumnes, també de la matèria de modalitat de Literatura catalana, són del batxillerat de les arts escèniques (1r BAT E).

El bloc continua aquest curs!!

Els alumnes de Literatura Catalana (optativa de modalitat, 2n Bat) del curs 2010-2011 agafen el relleu dels seus companys, que van iniciar aquest bloc amb moltes ganes i il·lusió. Des d'aquí, una abraçada molt forta per a tots i el desig que tingueu molta sort en les vostres noves activitats fora de l'institut (estudis, treball, amor...). Ja sabeu que podeu seguir col·laborant i aportant-hi les vostres dèries literàries. Fina.


Quadre pintat per Gabriel Ferrater al Mas Picarany
Benvinguts al bloc de Literatura catalana creat per alumnes de 2n de batxillerat de l'IES Gabriel Ferrater de Reus (curs 2009-2010). Hi trobareu informació sobre els autors treballats a classe però, sobretot, poemes, frases, textos que ens agraden, fotos d'activitats realitzades (ruta literària, visites culturals, alguna celebració ben dolça...); en definitiva, una bona mostra de tot allò que la literatura ens aporta!

No et facis posar cendra:

En aquest enllaç trobareu abundant, i molt interessant, informació sobre el concepte de religió que tenia Joan Maragall:

http://www.vilaweb.cat/noticia/preview/3787395



Montserrat Roig

Aquí hi ha força dades sobre la novel·la Ramona, adéu i la seva autora:

dimarts, 22 de febrer del 2011

Allò que tal vegada s'esdevingué


CAÏM: Tant se val! El vaig a fer llevar. Els diumenges, se'ls passa al jaç. I els dies feiners, si fa no fa... (Entra a la cabana. Pausa. Reapareix amb una llosa a les mans.) Ja surt. Tots els altres són fora. (Mostrant la llosa a l'àngel.) Àngel, què me'n dius?
QUERUB: Ho has pintat tu?
CAÏM: Doncs, qui? Veus? aquest vola... Aquest reposa en una branca... Això figura un bisó.
QUERUB: Molt bé. La factura és molt original.
CAÏM: És clar que és original! Per força!


En aquest fragment podem observar alguns trets de la típica família burgesa convencional: el fill creatiu, artista, treballador i inconformista representat per Caïm i el cap de família, Adam, el qual treballa bastant poc dia a dia i, a més, els diumenges, descansa. (Referència religiosa: Jahvè va descansar al setè dia.)
També trobem que l'autor, Joan Oliver, utilitza la ironia en l'última frase que diu Caïm: És clar que és original! Per força! La ironia es troba en el fet que la pintura de Caïm és original perquè ell és l'únic home existent en aquell moment que pinta alguna cosa, per tant, no hi pot haver res semblant de cap altra persona.


Lydia Jiménez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada