CURS 2013-2014

Enguany, el grup del blog és 2n Bat E (els que el curs passat eren 1r Bat E).
Ara (curs 2012-2013) els alumnes són de 1r bat E (batxillerat de les arts escèniques i batxillerat de les arts plàstiques), de la matèria comuna.
Curs 2011-2012: Ja és el tercer any consecutiu que treballem en aquest blog. Els alumnes, també de la matèria de modalitat de Literatura catalana, són del batxillerat de les arts escèniques (1r BAT E).

El bloc continua aquest curs!!

Els alumnes de Literatura Catalana (optativa de modalitat, 2n Bat) del curs 2010-2011 agafen el relleu dels seus companys, que van iniciar aquest bloc amb moltes ganes i il·lusió. Des d'aquí, una abraçada molt forta per a tots i el desig que tingueu molta sort en les vostres noves activitats fora de l'institut (estudis, treball, amor...). Ja sabeu que podeu seguir col·laborant i aportant-hi les vostres dèries literàries. Fina.


Quadre pintat per Gabriel Ferrater al Mas Picarany
Benvinguts al bloc de Literatura catalana creat per alumnes de 2n de batxillerat de l'IES Gabriel Ferrater de Reus (curs 2009-2010). Hi trobareu informació sobre els autors treballats a classe però, sobretot, poemes, frases, textos que ens agraden, fotos d'activitats realitzades (ruta literària, visites culturals, alguna celebració ben dolça...); en definitiva, una bona mostra de tot allò que la literatura ens aporta!

No et facis posar cendra:

En aquest enllaç trobareu abundant, i molt interessant, informació sobre el concepte de religió que tenia Joan Maragall:

http://www.vilaweb.cat/noticia/preview/3787395Montserrat Roig

Aquí hi ha força dades sobre la novel·la Ramona, adéu i la seva autora:

dijous, 8 de març del 2012

AntígonaCreont:


Per què no,Ismene? Per què no,Antígona? Ha de dormir en un mateix tranquil somni el promotor de baralles i el príncep de l'autèntica glòria? He parlat ,i ara la meva paraula és llei. L'enemic serà ofert a la fam dels gossos i voltors,i qui intenti enterrar-lo serà privat del sol i morirà lentament en una cova. I ara,vells i poble de la nostra ciutat,honoreu amb mi el nom del rei caigut.


He triat aquest fragment per que trobo que és molt significatiu respecte a Antígona que ella és la que és juga la vida per fer el correcte.
Que en veritat que és el correcte?- és fer el que em vist sempre, i aixo és el que ens sembla correcte i per tant moral en el cas d'Antígona perquè fa el que ella sent,creu i fa el 'correcte'.
Aquesta part en que Creont parla,ja ens esta deixant clar que el que no és pot fer és enterrar al bo(Etèocles) amb el dolent (Polinices).
I fa que Antígona es plantegi, que fer,i com reaccionar al respecte.
Ella actua com una germana que és neutre, per tant fa el que creu.

Creont també fa dubtar a Ismene que en un principi acompanyara a Antígona a enterrar a Polinices pero és farà enrere.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada