CURS 2013-2014

Enguany, el grup del blog és 2n Bat E (els que el curs passat eren 1r Bat E).
Ara (curs 2012-2013) els alumnes són de 1r bat E (batxillerat de les arts escèniques i batxillerat de les arts plàstiques), de la matèria comuna.
Curs 2011-2012: Ja és el tercer any consecutiu que treballem en aquest blog. Els alumnes, també de la matèria de modalitat de Literatura catalana, són del batxillerat de les arts escèniques (1r BAT E).

El bloc continua aquest curs!!

Els alumnes de Literatura Catalana (optativa de modalitat, 2n Bat) del curs 2010-2011 agafen el relleu dels seus companys, que van iniciar aquest bloc amb moltes ganes i il·lusió. Des d'aquí, una abraçada molt forta per a tots i el desig que tingueu molta sort en les vostres noves activitats fora de l'institut (estudis, treball, amor...). Ja sabeu que podeu seguir col·laborant i aportant-hi les vostres dèries literàries. Fina.


Quadre pintat per Gabriel Ferrater al Mas Picarany
Benvinguts al bloc de Literatura catalana creat per alumnes de 2n de batxillerat de l'IES Gabriel Ferrater de Reus (curs 2009-2010). Hi trobareu informació sobre els autors treballats a classe però, sobretot, poemes, frases, textos que ens agraden, fotos d'activitats realitzades (ruta literària, visites culturals, alguna celebració ben dolça...); en definitiva, una bona mostra de tot allò que la literatura ens aporta!

No et facis posar cendra:

En aquest enllaç trobareu abundant, i molt interessant, informació sobre el concepte de religió que tenia Joan Maragall:

http://www.vilaweb.cat/noticia/preview/3787395Montserrat Roig

Aquí hi ha força dades sobre la novel·la Ramona, adéu i la seva autora:

dimecres, 7 de març del 2012

Eumolp, el fidel infeliç.

Eumolp
Jo em quedo

Antígona
Tu?

Eumop
T'ajudaré.

Tirèsias
No em deixis. No em pots deixar.

Eumolp
Ajunta't amb les dones.

Ismene
(A part.) M'espanta. Sembla el pare quan era cec, però el prefereixo als horrors d'ara.

Antígona
Saps el que t'espera, si ens descobreixen?

Eumolp
Sí.

Antígona
No, no puc acceptar el teu sacrifici.

Eumolp
El d'un esguerrat albardà. Tan sols tu has estat bona amb mi.He escollit aquest fragment de l'obra perque trobo interesant el missatge que ens vol transmetre Espriu sobre tractar a tothom per igual i amb respecte, ja que en un futur aquesta persona et pot ajudar o ser útil. També perque a vegades qui menys t'ho esperes es qui mes t'ajuda. Penso que és un personatge interesant l'Eumolp, un geperut que veu la vida molt fosca per el càstig que li han fet els deus amb la seva deformitat que no te por de morir.

Ferran Piqueras Pons
1 BAT E
Literatura Catalana

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada